Verplaats u in alle veiligheid met een elektrische step verzekering.
27/05/2020

Elektrische steps winnen aan populariteit in de steden. Ze rijden vlot, zijn flexibel, maar ook,wel kwetsbaar voor de bestuurder. Jammer genoeg raken gebruikers van e-steps al eens betrokken in een ongeval en zijn e-steps gevoelig voor diefstal. Aangepast rijgedrag en een goede verzekering verkleinen uw financiële risico’s.

Veilig de weg op met uw elektrische step

Net als een segway of hoverboard wordt de elektrische step beschouwd als een gemotoriseerd voortbewegingstoestel. De regels die van toepassing zijn voor fietsers komen dus overeen met de regels die gelden wanneer u zich met uw e-step verplaatst. Dit houdt in dat u net als fietsers op het fietspad moet rijden en voorrang moet verlenen aan voetgangers die oversteken.

Schade, diefstal, ongeval? Welke verzekering dekt het probleem?

Omdat een step geen motorvoertuig is, kan uw aansprakelijkheid bij schade gedekt worden via uw familiale verzekering. Dit geldt ook zo voor de gewone elektrische fiets op voorwaarde dat de step en fiets autonoom niet sneller kunnen rijden dan 25 kilometer per uur. Rijden deze voertuigen autonoom sneller dan 25 kilometer per uur, dan moet u in het bezit zijn van een aparte verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid.

Wat wordt gedekt?
Materiële schade

U wordt vergoed bij schade aan uw elektrische step door een ongeval, vandalisme of tijdens het verplaatsen ervan.

Diefstal

In het geval dat uw elektrische step gestolen wordt, zal u vergoed worden op voorwaarde dat uw elektrische step afgesloten was met een ART** gecertificeerd slot op het moment van diefstal.

Bijstand

Pech onderweg of een ongeval? De verzekering biedt bijstand aan u en uw gezin, biedt de mogelijkheid om uw step ter plekke te herstellen, brengt u naar uw plaats van vertrek/bestemming en geeft u, indien nodig, een elektrische vervangstep.

Veiligheid is topprioriteit

Met deze veiligheidsinstructies rijdt u in alle veiligheid met uw elektrische step:

  • Een helm vermindert de impact bij een ongeval;
  • Een fluohesje verhoogt uw zichtbaarheid;
  • Sta stabiel op uw step en houd steeds uw handen aan het stuur;
  • Geef een signaal als u andere weggebruikers voorbij wil rijden;
  • Houd uw focus zodat u hinderingen of andere weggebruikers tijdig opmerkt.
Contacteer ons

Ga volledig verzekerd de weg op met uw elektrische step en vraag ons uw elektrische step verzekering.