Loopt uw werf vertraging op door corona?
22/04/2020

Bent u bezig met de bouw van uw droomhuis? Of bent u als aannemer aan de slag op een of meer werven?

Om een vlot verloop van de werken te garanderen hebt u misschien een ABR-verzekering afgesloten (Alle Bouwplaatsrisico's). Want dat is de beste manier om u als bouwheer, eigenaar of aannemer te beschermen tegen:

  • materiële schade en diefstal op de werf
  • schade veroorzaakt aan anderen

Maar hoogstwaarschijnlijk gooien de lockdownmaatregelen om de coronapandemie in te dijken uw planning overhoop. Ligt uw werf stil? Of gaat het maar heel traag vooruit de laatste weken? Kan u rekenen op een verlenging van uw ABR-verzekering als de vertraging oploopt?

Eigenaar-particulier: goed nieuws

Als uw werf vertraging oploopt als gevolg van de lockdown, ziet u het waarschijnlijk niet zitten om extra te betalen om uw polis te verlengen. Afhankelijk van uw verzekeraar kan u dan een verlenging van uw polis bekomen zonder bijpremie.


Bijvoorbeeld: uw werf had moeten klaar zijn op 1 april maar door de lockdown is uw aannemer daar niet in geslaagd. Dan kan u de ABR-polis verlengen zonder extra premie als uw verzekeraar daarin voorziet.

Aannemer: bent u gedekt in geval van vertraging?

U bent een professionele aannemer en u hebt een ABR-verzekering afgesloten. Maar wat als uw werf veel achterstand oploopt door de coronacrisis? Afhankelijk van uw verzekeraar kan u eventueel ook profiteren van een verlenging van uw werfverzekering (ABR), zonder bijkomende premie.


Bent u een aannemer voor federale overheidsopdrachten? Dan krijgt u geen boete of sanctie als de vertraging van de werken te wijten is aan de impact van het coronavirus. Deze overheidsmaatregel is bedoeld om bedrijven te beschermen tegen de economische gevolgen van covid-19.

Wat zijn de voorwaarden?

Voorziet uw verzekeringsmaatschappij in een dergelijke uitbreiding van uw polis? Zo ja, wat is de verwachte duur van de verlenging?

Contacteer ons

Wilt u meer informatie over de verzekering Alle Bouwplaatsrisico's? Dan kunnen onze verzekeraars samen met u uw specifieke situatie bespreken. Neem dus gerust contact ons op, we informeren u graag verder.