Een weersverzekering voor landbouwers? AG Insurance en Hagelunie slaan de handen in elkaar!
27/09/2019

De klimaatsverandering is tegenwoordig een actueel aandachtspunt. Steeds vaker steken stormen, rukwinden en hagelbuien, afgewisseld met langdurige perioden van droogte in ons land de kop op. Twee grote verzekeraars, AG Insurance en Hagelunie slaan de handen in elkaar om landbouwers een verzekering voor teeltschade te bieden.

Landbouwers ondervinden schade door klimaatgebeurtenissen

Slachtoffers van klimaatgebeurtenissen zijn in sterke mate onze landbouwers. Als zij grote schade aan hun gewassen ondervinden, kunnen landbouwers beroep doen op het Rampenfonds van de regionale overheden. In 2020 zal dit systeem evolueren naar een uitgebreide verzekering voor landbouwers.

Verzekering voor schade aan gewassen

Vanaf 2020 kunnen Vlaamse landbouwers hun gewassen verzekeren tegen schade veroorzaakt door natuurverschijnselen. Een uitgebreide weersverzekering ‘alle klimaatrisico’s’ verzekert schade veroorzaakt door droogte, storm, rukwinden, hagel, ijs, ijzel en hevige of aanhoudende regen. De Vlaamse overheid kent landbouwers een subsidie toe van 65% van de premie om deze verzekering af te sluiten.

Om deze verzekering in 2020 waar te maken hebben AG Insurance (ter aanvulling op hun product Top Landbouw) en Hagelunie (gespecialiseerd in gewasverzekeringen) beslist om samen te werken. 

“De risico’s die gepaard gaan met klimaatverandering zullen steeds toenemen, wij willen klanten-landbouwers bijstaan met doeltreffende oplossingen.”

Gevestigd marktaandeel in de agrarische sector

AG Insurance kent met zijn product Top Landbouw een gevestigde waarde in de agrarische sector en biedt landbouwers optimale bescherming van hun gebouwen (privéwoning, stallen, hangars, silo’s, enz.), hun landbouwmachines en dieren. De verschillende waarborgen worden gecombineerd in één enkele verzekeringspolis.

Kennis van gewasverzekeringen

Combineert u de kennis en jarenlange ervaring van Hagelunie over gewassen en gewasverzekeringen met de expertise van AG Insurance, kan een uitstekende brede weersverzekering aangeboden worden in België. Doordat de taxateurs zelf landbouwer zijn garanderen we een deskundige en eerlijke taxatie. De agrarische experten van Hagelunie denken door hun ervaring mee over het herstel na de schade zodat landbouwers weer snel in bedrijf zijn en de gevolgen van de schade beperkt blijven.

“Bij weersomstandigheden en klimaatsveranderingen is preventie nauwelijks mogelijk, Hagelunie en AG Insurance zetten zo hun jarenlange ervaring in om landbouwers te helpen bij hun bedrijfscontinuïteit.”

Voor meer informatie, advies of vragen, kan u ook steeds bij Goens Verzekeringsburo terecht.

Wij adviseren en begeleiden u graag in de keuzes, zodat u zo goed mogelijk verzekert bent.