Vertrek zorgeloos op skivakantie
31/01/2023

Het skiseizoen is voluit aan de gang: gezinnen trekken samen naar de bergen, scholen vertrekken op sneeuwklassen en studenten vertrekken in colonnes richting skigebied na uitputtende examens. Maar op de skipiste kan een valpartij soms ernstiger zijn dan het lijkt. Denk dus na over de juiste verzekering voor een veilige reis.

Gedekt tegen hoge medische kosten

Afhankelijk van hoe zwaar de valpartij was en/of hoe hoog de schade is, kan ook de kost van een medische tussenkomst in het buitenland snel oplopen. Zeker wanneer je hoog in de bergen op de skilatten aan het genieten bent van een weekje wintersport. Heel veel skiliefhebbers zijn zich jammer genoeg nog steeds niet altijd bewust van de risico’s.

Veel afhankelijk van locatie en aard ongeval

Velen vertrekken richting Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zonder een medische reisverzekering of toch met een zeer beperkte bescherming. Sta hier zeker voldoende bij stil voor vertrek en we sommen enkele belangrijke zaken op die allemaal een impact kunnen hebben op de kosten van medische bijstand:

  • De aard van het medisch probleem
  • Omstandigheden van het skiongeluk
  • Plaats en bestemming van de reis
  • Eventuele medereizigers die gerepatrieerd moeten worden richting België
  • Hereniging met naaste familieleden ter plaatse in het buitenland
  • Inzetten van de nodige middelen bij aankomst in België
Een voorbeeld om te duiden

Een koppel trekt met de trein richting de Franse Alpen om te genieten van wat welverdiend skiplezier. Ter plaatsje valt één van beide hard op de schouder en breekt hierbij een sleutelbeen. Hulpdiensten komen ondersteuning bieden en brengen het slachtoffer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, waar de breuk behandeld wordt. Repatriëring terug naar België blijkt noodzakelijk. Alles samen kunnen de kosten hierbij oplopen tot enkele duizenden euro.

Verzekerd op skitrip

Wie dus graag geniet van een weekje of twee weekjes wintersport, vertrekt dus best met de nodige reisbescherming. Zo bespaar je mogelijks heel wat financiële schade wegens medische kosten en kun je zorgeloos van de besneeuwde pistes genieten met vrienden en familie.

Ondersteuning nodig?

Reken op de verzekeringsadviseurs van Goens Verzekeringen voor een safe & secure skitrip.