Bescherm je dierbaren met een overlijdensverzekering
06/10/2022

Je wenst je nabestaanden graag een veilige toekomst te bezorgen nadat jij ooit komt te overlijden, zonder dat ze moeten inzitten met financiële risico’s. Geldproblemen wens je namelijk zeker te vermijden tijdens een emotioneel zware periode. Met een overlijdensverzekering kunnen de risico’s ingedekt worden.

Extra financiële buffer voor je nabestaanden

Het bedrag dat je wenst te verzekeren kun je zelf bepalen, en je hebt ook zelf in handen bij wie dat bedrag uiteindelijk mag terechtkomen. De personen in kwestie beschikken op die manier over wat extra financiële slagkracht om eventueel successierechten te gaan betalen of onvoorziene bijkomende facturen te bekostigen. Algemeen geeft het jouw dierbaren dus een welgekomen duwtje om hun toekomst veilig te stellen.

Tijdelijke oplossing in afwachting van successieplanning

Voor de overlijdensverzekering ben je minstens 18 jaar en is er ook een maximumleeftijd. Dit bespreek je best met jouw Goens-verzekeraar. Daarna heb je nog voldoende tijd om een gerichte, efficiënte successieplanning op te stellen, waarbij we je ook graag bijstaan. Het minimum dat je kan verzekeren bedraagt € 5000.

Geldt een overlijdensverzekering altijd?

Er gelden enkele uitzonderingen wanneer de overlijdensverzekering niet van toepassing is. Bijvoorbeeld wanneer er vrijwillig wordt deelgenomen aan fysiek gevaarlijke activiteiten of deelname aan geweldpleging. De looptijd van de verzekering is wel volledig vrij te bepalen, maar loopt minstens één jaar.

Hoe werken de premies?

Premies voor de overlijdensverzekering kunnen door de nemer van de verzekering betaald worden op twee verschillende manieren: 1. met maandelijkse of jaarlijkse risicopremies, waarbij de premie mee evolueert met de leeftijd, en 2. via een eenmalige premie, wat uiteraard een hoger bedrag zal zijn.

Er zijn nog fiscale voordelen

De premies betaald door het nemen van een overlijdensverzekering komen in aanmerking voor een jaarlijkse belastingvermindering van maximum 30%. De details over deze fiscale voordelen kun je best bespreken met jouw verzekeraar. Onze deuren staan alvast altijd voor je open.

Wens je advies over een overlijdensverzekering op maat?

Neem contact met ons op of spring gerust eens binnen op kantoor. Onze verzekeraars staan voor je klaar.