Zonder zorgen rondtrekken met je mobilhome
30/08/2022

Geniet je meer van volledige vrijheid op reis en trek je er als echte avonturier graag op uit met een camper of mobilhome? Wees dan zeker van een zorgeloze tocht met de geschikte verzekering. We sommen graag de mogelijkheden op en geven enkele tips.

De verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid

In België moet je met de camper alvast zeker aan de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) voldoen. Deze is verplicht, net zoals bij de wagen. De BA dekt zowel materiële en lichamelijke schade die je berokkent aan derden en inzittenden van uw voertuig.

Met de meeste verzekeringen kun je zo’n drie maanden onafgebroken in het buitenland vertoeven. Indien je dit langer wenst, maak je hierover best de nodige afspraken met je verzekeraar. Wie zijn mobilhome of camper van plan is te verhuren, overlegt best ook eerst de verzekeringsmogelijkheden.

Een full omnium en de nodige reisbijstand

Schade aan je eigen voertuig is standaard niet verzekerd.  Hiervoor kan een omniumverzekering worden afgesloten. 

Vormen van omniumverzekering
Kleine omnium

Enerzijds kun je opteren voor een kleine omnium met inbegrip van glasbreuk, brand, schade veroorzaakt door natuurkrachten, botsing met dieren, schade veroorzaakt door knaagdieren, diefstal of poging tot diefstal.

Grote omnium

Een grote omniumverzekering bevat naast de zaken van de kleine omnium ook de zogenaamde ‘eigen schade’, de materiële schade aan je eigen wagen na een ongeval. In eigen schade kan er gekozen worden uit verschillende vrijstellingen (Engelse of vaste vrijstelling)

Wie op reis vertrekt naar het buitenland, kijkt best ook om een bijstandsverzekering af te sluiten. Bij pech of een ongeval kan je dan genieten van een ruime bijstand (herstelling ter plaatse, takeldienst, …). Deze kan in overleg volledig op maat opgesteld worden bv. inclusief bijstand voor personen. 

Rechtsbijstand

De maatschappij voorzien een vergoeding per geschil en draagt zorg voor uw strafrechtelijke verdediging. De verzekeringsadviseurs van Goens Verzekeringen willen je dan ook zorgeloos laten genieten van de reis met de mobilhome.

Enkele handige tips

Met een goede verzekering ben je dus bijna klaar voor je rondreis met de mobilhome. We geven graag nog enkele tips mee om compleet zorgeloos te gaan avonturieren:

  • Overlaad de mobilhome niet. Basisverzekeringen lopen vaak pas tot een gewicht van 3,5 ton. Wil je hierover gaan, bespreek je dit best met je verzekeraar. Het voertuig verliest ook stabiliteit en remt minder makkelijk.
  • Plaats zware bagage zo laag mogelijk en zorg ervoor dat ze goed vastgemaakt zit.
  • Wie zijn hond of honden wil meenemen tijdens het tripje, houdt er best rekening mee de viervoeter nooit alleen achter te laten. Een tussenstop om de tweetal uren is ook aangeraden zodat ze even kunnen wandelen en hun behoefte kunnen doen. Laat een hond tijdens het rijden nooit los in de camper.
  • Leg geen waardevolle spullen in het vizier van voorbijgangers én dus mogelijke dieven. Steek ze bij voorkeur achter slot en grendel of leg ze op een verdoken plaats. We raden aan een lijst op te stellen voor vertrek met de meeste waardevolle voorwerpen.
Van plan een rondreis te maken met mobilhome of camper?

Kom gerust langs bij Goens Verzekeringsburo om je verzekeringsmogelijkheden te bespreken.