Veilig sporten met een ongevallenverzekering
30/03/2022

Een ongeval is snel gebeurd, ook tijdens het sporten. Je kunt je voet bezeren tijdens het lopen, een scheurtje in de spieren opdoen bij een plotse inspanning zonder voorbereiding of een valpartij hebben met de fiets. Een persoonlijke ongevallenverzekering zorgt voor financiële bescherming tijdens het recreatief sporten. Alvast één zorg minder tijdens het volhouden van je goede voornemens.

Je hebt verschillende opties voor een ongevallenpolis, deze kan helemaal op maat samengesteld worden. Wens je enkel jezelf te verzekeren of er ook voor te zorgen dat de polis de rest van je gezin omvat? Geen enkel probleem. Overigens beschermt een persoonlijke ongevallenverzekering veel meer dan enkel sportongevallen, ook andere spijtige ongelukken zitten erin omvat.

Beschermen van amateursporter

Normaal gezien zullen professionele sporters dus voldoende verzekerd worden via hun eigen club. Een ongevallenpolis helpt de amateursporter te beschermen tegen zware financiële risico’s als gevolg van een ongeval. Als amateur bestaat de kans dat je namelijk bij je club niet voldoende verzekerd bent, maar je vraagt dat best eens na.

Bij elke blessure verzekerd?

In sommige situaties zal de verzekeringsmaatschappij echter niet tussenkomen. Bijvoorbeeld wanneer je de schade opzettelijk oploopt, wanneer je tijdens het sporten onder invloed was van alcohol, medicijnen of drugs of bij deelname aan hoog-risico wedstrijden waar de nadruk op snelheid of behendigheid ligt. Bespreek de beperkingen van je ongevallenpolis met je verzekeraar.

Vergoeding afhankelijk van de situatie

Een betaling volgt in de volgende gevallen:

  • Blijvende invaliditeit: kapitaal/rente die je ontvangt via de verzekering gedurende een afgesproken periode
  • Tijdelijke invaliditeit: ontvangen van een stuk kapitaal/rente
  • Overlijden: nabestaanden ontvangen kapitaal
  • Medische kosten: tussenkomen voor kosten die niet via de ziekteverzekering kunnen geregeld

Probeer dus zeker je goede voornemens vol te houden en zolang je tijdens het sporten je als een redelijk en voorzichtig persoon gedraagt, kunnen we de gepaste bescherming voorzien met een persoonlijke ongevallenverzekering.

Nog vragen?

Indien je met nog vragen zou zitten of graag meer wil weten over de verschillende verzekeringsmogelijkheden, aarzel niet om contact met ons op te nemen.