Waarom heb ik een persoonlijke ongevallenverzekering nodig?
09/11/2021

Iedereen kent wel eens pech. Je komt onzacht in aanraking met het asfalt tijdens een fietsritje of je snijdt in je vinger tijdens wat onderhoudswerken in de tuin. Met een persoonlijke ongevallenverzekering bescherm je jezelf en je dichte omgeving tegen accidentjes in je privésfeer.

Wat houdt een persoonlijke ongevallenverzekering in?

De hospitalisatieverzekering dekt de medische kosten na een zwaarder ongeval, maar garandeert niet het vergoeden van alle onkosten die daarbij aan te pas komen. Denk aan medische opvolging zoals protheses, vervoer naar het ziekenhuis of in het slechtste geval uitvaartkosten.

Op dat moment kan een persoonlijke ongevallenverzekering je ook daarvoor garanties bieden. Specifiek gaat het dus om ongevallen waarbij minstens één oorzaak buiten het eigen lichaam ligt en het expliciete letsel door dat ongeval veroorzaakt werd.

Is dat verplicht?

Neen, wettelijk hoef je geen persoonlijke ongevallenverzekering aan te gaan. Natuurlijk kan extra bescherming nooit kwaad. Er bestaan tevens ook geen basisgaranties, dus polissen kunnen onderling verschillen. Neem zeker de tijd om ze te gaan vergelijken.

Let wel, niet alle soorten privéongevallen vallen onder de persoonlijke ongevallenverzekering. Onder andere bij dronkenschap of na druggebruik, bij een algemene natuurramp of een opzettelijk ongeluk, zal de verzekeraar niet tussenkomen.

Wat bij blijvende invaliditeit?

Deze vorm van verzekering is vrij uniek in de zin dat het tot vijf jaar na het ongeval nog actief kan zijn. Maar welke mogelijkheden bestaan er bij blijvende schade na een accident?

  • Blijvende invaliditeit: kapitaal of rente die de verzekering gedurende een afgesproken periode op geregelde tijdstippen uitbetaalt.
  • Tijdelijke invaliditeit: eenmalig ontvangen van kapitaal of rente.
  • Overlijden: nabestaanden ontvangen kapitaal.

Algemeen loopt een persoonlijke ongevallenverzekering één jaar en wordt hij nadien stilzwijgend verlengd.

Vragen over of interesse in een persoonlijke ongevallenverzekering?

Aarzel zeker niet contact met ons op te nemen. Dat kan zowel telefonisch, via mail of met een contacformulier.