Checklist voor je verzekeringen wanneer je verhuist
18/06/2021

Ga je binnenkort verhuizen? Vergeet dan niet om je verzekeringsadviseur te verwittigen. Naast the obvious – je adreswissel – veranderen namelijk ook sommige premies. Die worden namelijk op basis van je woonsituatie berekend. 

Brandverzekering: laat je polis aanpassen

Breng je verzekeraar zo snel mogelijk op de hoogte van je verhuisplannen. De polis van je brandverzekering moet namelijk aangepast worden aan je nieuwe woning. Zo kunnen de verzekerde bedragen eventueel gewijzigd worden zodat je zeker niet onder- of oververzekerd bent. 

Daarnaast is het ook belangrijk om de overgangsperiode tussen je oude en nieuwe woning vlotjes – en perfect verzekerd – te laten verlopen. In de meeste gevallen bewoon je namelijk gedurende een korte periode beide woningen tegelijk. Want het is pas wanneer je de sleutels van je vorige woning afgeeft, dat je er officieel niet meer verantwoordelijk voor bent. Gelukkig houden verzekeraars rekening met deze overlapping en kan je jouw verzekering voor een bepaalde tijd – meestal tot twee maanden – beide adressen laten dekken. Pols dus zeker naar de voorwaarden van jouw brandverzekering zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Autoverzekering: jouw postcode bepaalt je premie

Ook je autoverzekering moet aangepast worden wanneer je gaat verhuizen. Zo kan je verzekeringsagent jouw correspondentie op het juiste adres laten toekomen. Maar er is ook een tweede reden, die enkel van toepassing is wanneer je naar een andere stad verhuist. Je premie is namelijk afhankelijk van jouw postcode. Sommige gebieden kennen bijvoorbeeld een hogere graad van criminaliteit en/of ongevallen, en dat heeft logischerwijze een impact op je autoverzekering. Maar ook het omgekeerde geldt: verhuis je naar een veiligere stad, dan zal je minder premie moeten betalen.

Andere verzekeringen: geef je adreswijziging door

Je andere verzekeringen – zoals je hospitalisatieverzekering, reisverzekering, levensverzekering… – kunnen gewoon meeverhuizen. Vergeet gewoon niet om je nieuwe adresgegevens te bezorgen aan je verzekeringsmaatschappij. 

Binnenkort verhuizen?

Geef ons dan een seintje, dan kunnen we samen overlopen welke verzekeringen aangepast en/of herzien moeten worden.