Welke verzekeringen neemt u als zelfstandige best naast de verplichte verzekeringen?
23/09/2019
De brandverzekering

De brandverzekering is niet verplicht voor eigenaren, maar kunnen we wel aanbevelen. Een goede brandverzekering vermijdt financiële zorgen bij brand, waterschade, stormschade en schade door natuurrampen.

Wilt u meer te weten komen over een brandverzekering?

Lees ons blogbericht: Is een brandverzekering verplicht?

Verzekering gewaarborgd inkomen

Een verzekering gewaarborgd inkomen is voor zelfstandigen niet verplicht maar als u na een ongeval of bij ziekte tijdelijk werkonbekwaam wordt verklaard en recht wil hebben op een inkomen, dan is het afsluiten van deze verzekering een slimme keuze.

“Een verzekering gewaarborgd inkomen verzekert uw inkomen. Gezondheidsproblemen of getroffen door een ongeval? Uw inkomen is veilig.”

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)

Bouw als zelfstandige uw pensioen langzaam op door fiscaalvriendelijk te sparen. Het VAPZ is een interessante formule om als zelfstandige aan pensioensparen te doen. Jaarlijks zet u een bepaald bedrag opzij en geniet u zo bij uw pensionering van een mooi opgebouwd kapitaal. U recupereert tot 70% van uw gespaarde premies en bepaalt zelf wanneer u uw premies betaalt (maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks).

Individuele Pensioentoezegging (IPT)

Laat uw vennootschap sparen voor uw pensioen. Zo kan u uw levensstandaard behouden en moet uw vennootschap minder belastingen betalen, want de premies zijn fiscaal aftrekbaar. Ondanks het feit dat uw vennootschap spaart, bent u zelfs wel de rechtstreekse begunstigde. Als u met pensioen gaat ontvangt u rechtstreeks uw pensioen en niet uw vennootschap. Verder betaalt u beperkte belastingen op uw pensioen en kan u uw IPT gebruiken als vastgoedfinanciering.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over verzekeringen voor ondernemers?

Maak een afspraak met ons verzekeringskantoor. Onze verzekeraars helpen u graag verder.